Alla kan vi dra ett strå till stacken, solpanelerna blev mitt strå

Jag är säkert inte ensam om att få en liten klump i magen när jag tänker lite närmare på hur vi behandlar vår värld och i vilket skick vi lämnar den till våra barn. I små steg har jag försökt ändra hur jag och familjen lever våra liv, med fokus på närproducerad mat bland annat, men det största steget vi har tagit var när vi investerade i solpaneler på huset.

Har man väl fått idén är det bara att köra på

Jag har turen att bo i ett litet samhälle strax utanför stan där solen ofta ligger på, och länge har jag funderat på solpaneler men aldrig tagit det vidare till handling. Jag trodde det var dyrare än det var helt enkelt. Det som fick mig att ta steget var när ett flerbostadshus som ligger i princip granne med mig installerade solpaneler över i princip hela sitt tak. Det såg spännande och hyfsat futuristiskt ut och jag kunde faktiskt se mig själv framför mitt hus täckt av likadana solpaneler.

Information finns överallt, men jag föredrar det personliga samtalet

Nyfiken som jag är av naturen pratade jag lite med dem som skötte om installationen. Det var ett företag som installerar mycket solpaneler i Stockholm och dess närområden. Det visade sig inte vara alls så dyrt som jag hade inbillat mig. Så jag gjorde slag i saken och efter att ha tittat på just mina förutsättningar kom de och installerade solpaneler även på mitt tak.

Ekonomi  Miljö  Samvete = Win Win Win

Visst det var verkligen inte gratis, men med de förutsättningar som jag hade och med den elkonsumtion vi har så kommer solpanelerna ha betalat sig inom 10 år, kanske snabbare, och därefter är det ren vinst. Nu efter ett par år som nöjd solpanelägare så står det en elbil på tur. Och den kommer drivas av min egenproducerade el. Nu hoppas vi bara på en härlig solig sommar.