Allt för friluftsliv

Nu längtar jag otroligt mycket till sommaren när jag och min sambo kan åka iväg och vandra på helgerna och till semestern också givetvis. Vi har införskaffat allt för friluftsliv och är redo att dra iväg på äventyr det här året. Som vi har längtat och sett fram emot detta i flera år. Vi har haft husbil tidigare och kommer säkert att skaffa det igen men efter att ha blivit bitna av att vandra och övernatta i skogen och på fjällen så sålde vi husbilen förra året och planerade för ett lite annorlunda friluftsliv än vad vi är vana vid. Men det ska bli otroligt spännande!

Friluftsliv på riktigt

Efter att ha levt och bott i husbilen under våra semestrar så kände vi att vi ville ha mer utmaningar, och vad är väl inte en utmaning om man övernattar utomhus? Vi bestämde oss ganska omgående efter förra semestern att vi var redo att testa nåt nytt och det var att sova utomhus eller i tält, och att vi ville anta utmaningen att bära all packning i ryggsäckar. Det innebär att vi får leva friluftsliv på riktigt och att vi kanske får gå kortare sträckor per dag än vad vi brukar men att det istället blir tyngre att vandra när vi har massa packning med oss.

Allt för övernattning

Skillnaden mot förut när det gäller utrustning för friluftsliv blir att vi nu får se till att ha med oss allt för övernattningen också. Det har vi ju gjort tidigare i husbilen och i husbilen finns allt man behöver. Nu ska vi släpa med oss och packa ner allt för friluftslivet i en ryggsäck, bara det momentet kommer att bli en utmaning. Sen att gå med full packning kommer bli en annan. Men som jag skrev innan, nu om något är vi faktiskt redo för detta så nu kör vi!