Solcellspaneler är framtidens energi

Jag är den typen av människa som älskar att filosofera över livet genom att promenera runt på gatorna mitt i natten. Nu i veckan kom en tanke in i mitt huvud som jag inte kan släppa hur jag än försöker.

Tanken snurrar runt i mitt huvud likt fjorton myggor runt mina öron precis innan jag ska somna. Den handlar om hur vi i framtiden ska kunna överleva om vi inte börjar ta mer hänsyn till miljöfrågor.

Den handlar om hur framtidens värld ska se ut. Den handlar om att vi måste ge morgondagens ungdomar en chans att faktiskt få leva ett liv där frisk luft ska gå att andas, där vatten ska kunna gå att dricka, där djuren ska kunna dricka vatten ur den lokala sjön.

Dessa tankar kan tyckas som något alldagligt som media pumpar ut, precis som en fabrik pumpar ut sina avgaser, men i mina ögon är dessa tankar så pass viktiga att jag bara måste få tala ut om mina åsikter.

För att framtiden ska ha någon form av chans måste vi alla invånare i Sverige börja att frekvent använda oss av mer solenergi genom att installera solcellspaneler i hela vårt land. Installationerna behöver inte ske på en dag, men arbetar vi frekvent med att installera solcellspanelerna under en 20 års period kan vinsterna av detta bli höga enligt min mening.

Denna arbetsbörda kanske inte är nog för att vi ska kunna ge våra ungdomar en framtid, men det är steg i rätt riktning, en riktning som kanske gör att vi på vägen kan hitta andra alternativa miljövänliga metoder.

Vi kan via solcellspaneler ge dem frisk luft, vatten att dricka och grönsaker ur jorden som inte är förorenade med giftiga gaser. Jag hoppas att dessa rader text kan göra dig mer miljömedveten och att du faktiskt väljer att installera solcellspaneler – inte för att tjäna pengar – utan för att ge framtidens ungdomar en chans till att leva ett friskt liv.